• Linnamaasturi viienda põlvkonna teevad turvalisemaks Kia uus N3 platvorm ning suur hulk ohutustehnoloogiaid ja täiustatud juhiabisüsteeme
  • Suurepäraste tulemuste seas on 87% täiskasvanud reisijate turvalisuse ja 86% lapsreisijate turvalisuse eest
  • Uuel mudelil on mitmikkokkupõrke pidur ja keskne külgturvapadi

Täiesti uus Kia Sportage sai Euroopa juhtivalt sõltumatult ohutushinnangute andjalt Euro NCAP-ilt kõrgeima hinde. Sportage näitas terve testimisprotsessi jooksul kõrget taset, andes tunnistust auto erakordsetest aktiivsetest ja passiivsetest ohutusomadustest.

Sportage’it hinnati neljas kategoorias: täiskasvanud reisijate turvalisus, lapsreisijate turvalisus, ohutusele keskendunud abisüsteemid ja vähemkaitstud liiklejate turvalisus. Täiskasvanud reisijate turvalisuse eest sai Sportage muljetavaldava tulemuse 87%, sealjuures kiitis Euro NCAP eraldi seda, kui stabiilseks jäi sõitjateruum kokkupõrkekatses, kus auto tabab takistust vaid 40% laiuses. Ära märgiti ka juhi ja reisija põlvede ja reieluude kaitstus olenemata inimeste kasvust või isteasendist. Lapsreisijate turvalisuse testis sai Sportage 86% – nii 6- kui 10-aastasi lapsi kehastavate nukkude kriitilisi kehapiirkondi mõjutas kokkupõrge minimaalselt.

Ohutusele keskendunud abisüsteemide eest sai Sportage 72%, sealjuures märkis Euro NCAP ära Sportage’i kaamerapõhise nutika piirkiiruse hoidmise abilise ja sõidurajal püsimise süsteemi. Auto äkkpidurdussüsteem (AEB) aitas vähemkaitstud liiklejate turvalisuse hindeks saada 66%, kiita sai jalgratturite tuvastamise võimekus.

Testitulemuses mängis kõige suuremat rolli uus N3 platvorm, mille struktuur juhib kokkupõrke korral energiat selliselt, et see mõjutaks reisijateruumi minimaalselt. Reisijate ohutust suurendab ka uus tugevdatud ja suure väändejäikusega, samas kerge kerestruktuur.

Uuel mudelil on mitmikkokkupõrke pidur (MCB) ja koos uue keskse külgturvapadjaga on autos nüüd seitse turvapatja. Sportage on varustatud suure hulga passiivsete ja aktiivsete ohutussüsteemidega ja Kia uusima täiustatud juhiabisüsteemiga DriveWise, nii et tegemist on oma klassis ühe turvalisima linnamaasturiga. Kokkupõrke korral või kasutaja soovil teavitab auto eCall süsteem automaatselt hädaabiteenistust auto asukohast, et tagada kiire abi.

Kia Euroopa toote- ja hinnastusjuht Alexandre Papapetropoulos ütles: „Uus Sportage on Kia ühe kuulsama mudeli värskeim kehastus ja sellest on saanud meie populaarseim mudel. Eesmärk auto ohutusomadusi suurendada kujundas algusest peale arendusprotsessi. Euro NCAP-i viietärniline hinnang kinnitab uue Sportage’i omanikele, et selle tugev kere ja tänapäevased juhiabisüsteemid tagavad igal ajal nii reisijate kui teiste liiklejate turvalisuse.“

Tänu sihvakale ja jõulisele disainile ning Euroopa turule mõeldud lahendustele on viienda põlvkonna Sportage alates lansseerimisest häid müüginumbreid näidanud ja jooksval aastal on seda juba müüdud üle 60 000 auto. Pistikhübriid moodustab müügist 27% – Sportage’i elektrilise mobiilsuse, võrreldamatu praktilisuse ja mugavuse erakordne kombinatsioon on elektriliste linnamaasturite segmendis tõeliselt ahvatlev.