Autor: Uku Tampere, Accelerista

Kia Sorento on täiesti esmaklassiline ruumikas ja maastikulgi muretult liikuv auto. Hullult mugav ja samal ajal igav maanteelaev: aga igavus on tingitud asjaolust, et auto teeb juhi eest paljugi ära, mis peamine, triigib teed ühtlaselt siledaks. Uku Tampere käis sõitmas.

Paar aastakümmet tagasi lihtsa odavauto positsioonis olnud Lõuna-Korea autotootja Kia viskab täna kõikide oma mudelitega kinda “vanadele headele” Euroopa autotootjatele. Kolmanda põlvkonna Kia Sorento on nii olemuselt kui ka tegumoelt esmaklassiline auto.

Sorento on Kia “lipulaevmaastur”, mis teeb kõike kindlalt ja rahulikult. 7-aastane garantii ning 40 tuhande euro juurest algav hind võiks panna konkurendid murelikult kukalt kratsima: auto on hästi varustatud ning kuhu ka pilgu viskad, kõikjal vaatab vastu kvaliteet.

Vaevalt, et Lõuna-Koreas 1944. aastal aimatagi osati, et Kyungsung Precision Industry nime all alustanud tehasest saab alguse riigi suuruselt neljas ja globaalse haardega ettevõte.

Algusaastatel terasest torusid, jalgrattaosi ja jalgrattaid tootma hakanud ettevõte toodab 75 aastat hiljem autosid, mis kandideerivad edukalt planeedi parimate autode edetabelisse.

Kui paar-kolm aastakümmet tagasi inspireeris Kia sõnamängu “no-kia” ning naerdi nende plastmassilisuse, roostealti kere ning imeliku disaini üle, siis täna tehastest välja vuravad sõidukid ei anna sellistele naljadele põhjust.

Ettevõte on kohanenud Euroopa turuga ja eurooplaste maitsega ning on  Saksa autotootjatelt kõvasti autode ehitamist õppinud. Tulemuseks on klientide rahulolev mõmin ning järjest kasvav usaldus brändi vastu.

Loe edasi Acceleristast >>>>>