- Euroopa autoajakirjanike žürii valis uue Stingeri käesoleva aasta parimate sõidukite hulka
- Uus laugpära-sportsedaan on teeninud kiitust oma sooritusvõime, viimistletuse, sõiduomaduste ja juhitavuse eest
- Kia jaoks on tegu teistkordse Aasta Auto nominendi positsiooniga, selle au on pälvinud ka esimese põlvkonna Kia cee’d
- Kia Stinger on nüüd müügil kõikjal Euroopas

Uus Kia Stinger on valitud finalistide hulka mainekal Euroopa Aasta Auto 2018 konkursil. Ühena seitsmest väljavalitust hääletasid Euroopa autoajakirjanikud Kia Stingeri möödunud aasta parimate uute autode hulka.

Kia Stingeris on ühendunud elegantne võimsus ehtsa gran turismo sõiduomaduste ja meeliköitva juhitavusega, disaini eest on aga juba auhindugi võidetud. Tänavu neljandas kvartalis turule toodud Stinger on teeninud autoajakirjanikelt laialdast kiitust oma sõidurõõmu pakkuva juhitavuse, laitmatu viimistletuse ja erakordse grand touring võimekuse eest.

Kia Motors Europe’i turunduse ja tooteplaneerimise asepresident Artur Martins tõdes: “Stinger erineb selgelt kõikidest senistest Kia mudelitest, see on oma olemuselt eht-euroopalik nii disaini kui sõiduomaduste poolest. Rahuldustpakkuv on näha, et meie inseneride ja disainerite ühised jõupingutused on saanud tunnustust Euroopa kõige mõjukamatelt autoajakirjanikelt. Oleme veendunud, et tänu Kia iseloomulikule kvaliteedile ja usaldusväärsusele saab Stinger ka Euroopa autoostjate hulgas populaarseks.”

Kia Stinger on disainitud Euroopas, Kia disainijuhi ja presidendi Peter Schreyeri ning Kia Motors Europe’i disainijuhi Gregory Guillaume’i poolt. Selle veermik ja jõuallikad on saanud korraliku lihvi Nürburgringil ning erinevatel teedel üle maailma. Stinger on teine Kia mudel, mis on jõudnud Euroopa Aasta Auto finalistide hulka, selle au on pälvinud ka esimese põlvkonna Kia cee’d aastal 2008.

Stinger on nüüd müügil kõikjal Euroopas, saadaval on nii nelikveolised kui ka tagaveolised mudelid erinevate bensiini- ja diiselmootoritega. Võimas 3,3 l topeltturboga V6 bensiinimootor teeb Stingerist läbi aegade kõige võimsama ja parima kiirendusega sõiduki Kia mudelivalikus. Kõik mootorid on kombinatsioonis 8-käigulise automaatkäigukastiga ja loomuikult kehtib kõigile ka Kia erakordne 7-aastane (150 000 km) garantii.

Kia Stinger