• Kiale oluline mudel kiirestikasvavas segmendis
  • Pilkupüüdev, enesekindel, linnamaasturist inspireeritud disain
  • Kombineerib põneva sõidu jaoks tundlikku juhitavust ja sportlikku tunnetust
  • Jõuallikateks valik kergeid, väikese mahuga mootoreid
  • Sõitjateruumis on koos stiil, tehnoloogia ja isikupärastamisvõimalused
  • Ruumika ja mitmekülgse salongi nutikas paigutus
  • Tugev ja kerge kere koos uute juhiabitehnoloogiatega
  • Euroopas müügil alates 2017. aasta kolmandast kvartalist

 

Täiesti uus Kia Stonic on pilkupüüdev ja enesekindel väike linnamaastur, mis peaks saama Kia jaoks oluliseks mudeliks ühes Euroopa uusimatest ja kõige kiiremini kasvavatest segmentidest.

B-linnamaasturi segment kirjutab praegu Euroopas enda arvele 1,1 miljonit uut müüdud autot aastas – umbes 7% turust – ja ennustuste kohaselt peaks 2020. aastaks jõudma rohkem kui kahe miljoni aastas müüdud autoni.

Kia Motors Europe tegevjuht Michael Cole kommenteeris: „Mahu poolest peaks B-linnamaasturi turg C-linnamaasturi omast 2020. aastaks mööduma. Selleks ajaks peaks rohkem kui üks kümnest Euroopas müüdud uuest autost olema just Stonicu segmendist.“ B-linnamaasturi segment ahvatleb väga erinevaid ostjaid – 21 protsenti klientidest vahetab oma väikeauto selle vastu, samas 15 protsenti klientidest asendab sellega oma suurt pereautot. Stonicusugused autod pakuvad huvi ka neile, kes soovivad midagi oma väikese mahtuniversaali asemele.

„Kia Stonicust saab selles kiirestikasvavas klassis üks mõjukamaid autosid, kuna sel on Kia unikaalne garantii ja tootja usaldusväärsuse, kvaliteedi ja kaasaegsuse maine. Segmendi kasvades näib Stonic olevat valmis saama üheks meie müügihitiks.“

Kia uusim B-segmendi krossover on nii seest kui väljast kõige isikupärastatavam Kia üldse, ning sel on tõeliselt euroopalik disainijoon. Auto disain on tootja üks rabavaimaid, sellele vaatamata on see hetkega äratuntavalt Kia tänu signatuurelementidele nagu tiigrinina-iluvõre. Koostöös Kia Korea disainistuudioga Euroopas disainitud keres on teravad horisontaalsed jooned kokku sulatatud pehmemalt vormitud pindadega. Isikupärastamine on paljudele B-linnamaasturi segmendi klientidele oluline ja Stonicu Targa-stiilis katus võimaldab ostjatel valida kahevärviline viimistlus, mis on inspireeritud 2013. aasta Kia Provo ideeauto disainist. See on saadaval kuni 20 kahevärvilises kombinatsioonis, ning katuse jaoks sisaldab valik viit eristuvat värvi.

Jõuallikatest on saadaval valik kergekaalulisi, väikesemahulisi, turbolaadimisega bensiini- ja diiselmootoreid koos manuaalkäigukastiga – säästlikkuse ja juhi kaasamise huvides. Ostjatel on valida Kia kergekaalulise 1-liitrise 120 hj võimsusega T-GDI (turbolaadimisega bensiini otsesissepritsega, turbocharged gasoline direct injection) mootori või 1,25- ja 1,4-liitrise vabalthingava MPI (mitmepunkti-sissepritse, multi-point injection) mootori vahel. Valikurivi lõpetab säästlik 1,6-liitrine diiselmootor, mille emissiooninäitaja on jõuallikate seast väikseim.

Auto Euroopas seadistatud rool ja vedrustus on loodud pakkuma põnevat sõitu ja juhi tegevusele kiirelt reageerima, jäädes samas stabiilseks. Autole on standardina paigaldatud elektrooniline stabiilsuskontroll (ESC) ja sõidustabiilsuse juhtsüsteem (VSM), mis kindlustavad, et sõit esiveolise Stonicuga jääks kõikides tingimustes nauditavaks ja kindlaks. VSM-i erifunktsioonide seas on pidurdusel vektorjuhtimine, sirgeltsõidul stabiilsust säilitav süsteem ja kurvipidurduse juhtimine.

Stonicu Euroopas disainitud reisijateruumi südameks on tehnoloogia ja ergonoomika, pakkudes ostjatele sama palju isikupärastamisvõimalusi nagu auto erksavärviliste värvipakettidega väliskülgki. Ühe nutikaima autona oma klassis pakub see omanikele tervet rida uusi šassii- ja meelelahutustehnoloogiaid, mis on suurendama turvalisust, mugavust ja käepärasust. Auto standardvarustuses olevad Apple CarPlay™ ja Android Auto™ toovad nutitelefoni funktsionaalsuse sujuvalt teabe- ja meelelahutussüsteemi puuteekraanile. Sarnaselt teistele Kia mudelitele on ka sellel saadaval lai valik mugavusse ja käepärasusse panustavat tehnoloogiat, sealhulgas soojendusega esiistmed, automaatne püsikiirushoidja ja võtmevaba sisenemine.

Kompaktsete välismõõtmetega Stonicu nutikas salongipaigutus loob kõikidele reisijatele maksimaalselt ruumi. Auto pakub klassis eesrindlikku õlaruumi ning heldelt jala- ja pearuumi. Äärmiselt mitmekülgne 352-liitrine (VDA) pagasiruum kasvab või kahaneb kaheastmelise põranda abil vastavalt soovitule.

Auto on loodud tugevale, turvalisele ja kergele platvormile ja kerele, kasutatud materjalidest moodustab 51 protsenti täiustatud kõrgtugev teras (AHSS). Kere tagab enesekindla sõidu, reisijate mugavuse ja rafineerituse igasugustes oludes. Ostjad saavad aktiivse turvalisuse täiendamiseks valida Kia DRiVE WISE täiustatud juhiabisüsteemide (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) seast. Nende tehnoloogiate seas on äkkpidurdussüsteem (AEB)* koos jalakäijatuvastuse ja laupkokkupõrke abiga (FCA), pimenurgatuvastus (BSD) koos tagant ristisuunas läheneva sõiduki hoiatusfunktsiooni (RCTA) ja sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteemiga (LDWS). Uue kaamerasüsteemi abil pakub Stonic kaugtulede automaatlülitust (HBA) ja juhi tähelepanuhoiatust (DAW), et veelgi enam klientide turvalisuse alaseid vajadusi rahuldada.

Kia kvaliteedilubadust tagab standardina pakutav Kia unikaalne 7-aastane 150 000 km garantii. Stonic tuleb Euroopas müügile alates 2017. aasta kolmandast kvartalist.