• Uus Kia pro_cee’d pärjati auhinnaga Best of the Best

• Võitjatiitlid lähevad mudelitele Kia cee’d, cee’d Sportswagon ja uuele Kia Carensile

Frankfurt, 12. märts 2013 – Kia disainimeeskond on võitnud neli prestiižset Red Doti disainiauhinda, sh auhind Best of the Best uue Kia pro_cee’di mudeli eest tootedisaini kategoorias. Võitjatiitlid omistati Kia cee’di viieukselisele mudelile, cee’d Sportswagonile ja Carensile (väike-MPV).

Koos 2012. aasta novembris võidetud iFi tootedisainiauhinnaga on see teine Kia Pro_cee’dile omistatud auhind enne uue mudeli müüki jõudmist selle kuu lõpupoole. 2013. aastal nelja auhinna lisandumisega on jõutud ilusa numbrini: alates 2009. aastast on Kia võitnud kokku kümme Red Doti auhinda. Mudelitele Kia Soul, Venga, Sportage’i väike-SUV ja D-segmendi Kia Optima sedaan (viimasele omistati ihaldatud auhind Best of the Best) järgnesid eelmisel aastal auhinnad viieukselise Kia Rio B-segmendi luukpära ja A-segmendi Kia Picanto eest.

„Oleme väga uhked kõikide Red Doti auhindade üle, mis cee’di perekonnale koos uue Carensiga omistati. Eriti suurt heameelt tunneme pro_cee’di võidetud auhinna Best of the Best üle, kuna nüüd on peale Kia Optima saanud veel üks meie sõidukitest žürii kõrgeima tunnustuse osaliseks,” sõnas Kia Motors Corporationi president ja peadisainer Peter Schreyer.

„Tõsiasi, et meie kõige olulisemad väikemudelid on võitnud neli auhinda, on suur tunnustus meie rahvusvahelistele disainimeeskondade tööle. Meie autod on noppinud võite juba viis aastat järjest, mis kinnitab veel kord, et oleme oma järjekindla disainistrateegiaga õigel teel.”

Red Doti auhind: tootedisaini kvaliteedi kinnitus

Nordrhein-Westfaleni disainikeskus asutas Red Doti auhinnaprogrammi 1955. aastal ja praeguseks on sellest kujunenud maailma kõige prestiižikam disainivõistlus. Rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteeditunnustus hõlmab järgmisi kategooriaid: tootedisaini, kommunikatsioonidisain ning disainikontseptsioon ja prototüübid. Sel aastal esitasid 1865 tootjat 54 riigist kokku 4662 toodet. 37 liikmest koosnev žürii hindas tooteid üheksa kriteeriumi alusel, muu hulgas innovatsioonitase, funktsiooni selgus, vormiline kvaliteet ja jätkusuutlikkus. Auhindade üleandmine toimub Esseni Aalto-Musiktheateris 1. juulil 2013.

Tooteperekond cee’d ja Carens: atraktiivsed valikud väikeautode klassis

Tooteperekond cee’d jõudis Euroopa turule 2007. aastal ja on nüüdseks C-segmendis tugevalt kanda kinnitanud. 2013. aasta Red Doti auhinna Best of the Best võitja kolmeukselise Kia pro_cee’di sportlik ja uudselt atleetlik ilme eristab seda viieukselisest cee’di mudelist. Tegemist on üliheade näitajate ja ka põhivarustuses kõrge varustustasemega mudeliga, mille jõuallikate valikusse kuulub võimsusega kuni 135 hj ja alla 100 g/km taseme jääva CO2-heitega kaks diisli- (1,4- ja 1,6-liitrine) ja kaks bensiinimootorit (1,4- ja 1,6-liitrine).

Kia Carens on uus perekeskne väike-MPV, mis täiendab oma eelkäija juba suurepärast funktsionaalsust ja paindlikkust uue nägusa elegantsusega. Uus Carens pakub nii viie- kui seitsmekohalises konfiguratsioonis juba põhivarustuses muljetavaldavat varustatust, kuhu kuuluvad konditsioneer, helisüsteem, multifunktsionaalne rool, püsikiirusehoidja ja LED-päevasõidutuled. Carensi valikusse kuuluvad kaks bensiinimootorit (1,6- ja 2-liitrine) ja üks 1,7-liitrine diiselmootor, mille võimsusvahemik ulatub 135–166 hobujõuni ja CO2-heite alampiir on 124 g/km.

Igale Euroopas müüdud uuele Kiale – sealhulgas mudelitele pro_cee’d, cee’d, cee’d Sportswagon ja Carens – laieneb 7-aastane ehk 150 000 km garantii.