Uus Kia Carens on välimuselt madal ja uhke viie või setsmekohaline kompatauto, mille pikem rattavahe võimaldab ruumikamat ja mitmekülgsemat salongi. Auto Co2 väljalase algab 118 g/km kohta.

Uus Kia Carens on praktiline, ruumikas ja stiilne

Uus Kia Carens on disainitud vastama kaasaaegse perekonna kõikidele vajadustele. Uhkele aerodünaamilisele välimuse, kuni 7-istekohalisele salongi, nelja erineva mootoritüübi, madala CO2 väljalaske ning suure lisa- ja turvavarustuse hugaga kolmanda põlvkonna Carens täidab Kia mudelivalikus puuduva lünga ja pakub nüüd sobivat mudelit ka mahukamat sõiduautot vajavale kliendirühmale. See auto sobib peredele kellel on aktiivne elustiil aga ei taha valida disaini ja parktilisuse vahel. Tänu konkurentsivõimelisele hinnale, madalatele ülalpidamiskulutustele, Kia 7-aastasele garantiile ja kõrgemale jääkväärtusele peaks see auto pakkuma huvi suurele kliendirühmale sealhulgas ka ettevõtetele.

Salong ja võimalused

Mõõtmetelt 4,5-meetrine Kia Carens on eelkäijast 20 mm lühem, 15 mm kitsam ja 40 mm madalam. Tema kõrgus on oma klassi madalam (1610 mm), andes mudelile enam sportlikku välimust. Selle mudeli juures on oluline salongi ruumikus, mis on võimalik tänu 50 mm pikemale rattavahele ja voolujoonelisele disainile mis asetab A-piilari esimese ratta keskkoha juurde. Pagasiruumi muudab mitmekülgsemaks kokkulapitav esimese kõrvalistuja iste, kolmeks kokkulapitav teise rea iste ja täiesti siledaks põrandaks kokkuvolditavad kolmanda rea istmed. Väiksemad panipaigad auto salongis asuvad nii istmete all sahtlites, keskkonsoolis ja uksetaskutes ning pagasihoiu kohad on ka põranda all.
Mugava keskkonna nii juhile kui ka reisijatele pakub kas manuaalne või automaatne kliimaseade (sõltuvalt mudelist), tagaistmetele suunatavad ventilatsiooniavad ja lisavarustuses olevad akendesirmid. Suur tahavaatepeegel võimaldab sõidu ajal mugavalt jälgida ka tagaistmel olevaid lapsi. Lisavarustusena võib juurde osta esiistmete ja teise rea istmete soojenduse ning vastavalt spetsifikatsioonile on võimalik juurde osta ka ventileeritud esiistmeid. Lisavarustusena pakutakse ka talvel suurt lisaväärtust pakkuvat soojendusega rooli ning Supervision armatuurlaua 4,2” LED infonäidikut.

Välimus

Uhkema välimuse annavad standardvarustuses olevad LED päevatsõidutuled ja lisavarustusena pakutavad LED tagatuled. Samuti on uhkema välimuse andmiseks võimalik valida 17” hõbedased ja 18” tume hallid valuveljed. Standardvarustusse kuuluvad vastavalt mudelile kas 16” plekkveljed või 16” valuveljed.
Sõltuvalt turust on Kia Carensit võimalik valida seitset erinevat värvi – Clear white (matt valge), Bright Silver (helehall-metallik), Titanium Silver (tumehall-metallik),Cherry Black (must pärlmutter), Powder Newport Blue (sinine), New Beige (beež metallik) ja New Brown (Pruun metallik). Sisuvärvidest on saadaval must või must/hall nii tekstiil kui ka täisnahk sisu.

Innovaatilised lahendused

Uus Carens pakub ka laia valikut innovatiivseit kõrgtehnoloogilist mugavusvarustust. Kõikidel mudelitel on standardvarustuses püsikiirusehoidja koos kiirusepiirajaga. Samuti on võimalik lisavarustuse hulgast valida juurde elektrooniline seisupidur, Smart Key võti koos start-stop käivitamisnupuga, 6-kõlariga audiosüsteem koos sub-wooferiga, meeleoluvalgustus uste käepidemetes ja valikuliselt ka suur panoraamkatus. Võimalik on reguleerida nii rooli kõrgust, sügavust kui ka tundlikust. FlexSteer™pakub kolme erinevat tundlikusastet: normaalne, sportlik ja mugavusrežiim.

Mootor ja käigukast

Euroopas on saadaval 1,6 GDI või 2,0 bensiinimootoriga või 1,7 diiselmootoriga (nii high kui low power versioonid) Kia Carens. 2,0 bensiinimootoriga Kia Carens suudab kiirendada 0-100'ni 9,7 sekundiga ja tippkiirus on kuni 203 km/h.
Kõikidel Kia Carensitel on 6-käigulised käigukastid, et saavutada tasakaal võimekuse ja ökonoomsuse vahel. Madalad esimene ja teine käik muudavad kiirendamise äkilisemaks ning kõrgemad käigud vähendavad müra salongis ning kütusekulu. .
Suurema võimsusega bensiini ja diiselmootoritega autodele pakutakse automaatkäigukaste, mis on toodetud Kia tehases kohapeal. Sellel 6-käigulisel automaatkastil on ka lisaks manuaalne käiguvahetamise võimalus ning käiguvalitsad roolil.

Turvalisus

Kia on aastatega omandanud kogemuse kuidas toota kõrgel tasemel autode turvavarustust. Uus kere on toodetud kasutades Kia uusimad CAD tehnoloogiat ja toodetud kasutades kõrge vastupidavusega terast, nii on Carens saanud juba 5-tärni reitingu Euro NCAP turvalisustestidel.
Turvalisuse lisamiseks on võimalik juurde tellida LDWS reahoidmissüsteemi. Reahoidmissüsteem sisaldab auto eesotsas olevat kaamerat, mis jälgib teemärgistusi ja 60 km/h kiiruse ületades annab märku kui auto mingil põhjusel kaldub oma reast välja.
Mugavust lisab iseparkimissüsteem Smart Parking Assist, mis tänu auto külgedel olevatele sensoritele ja auto sees olevale arvutile võtab üle rooli juhtimise ja suudab turvaliselt auto tee äärde parkida. Juhi ülesandeks on reguleerida kiirust ja pidurdada. Mugavust seejuures lisab suur tahavaatekaamera.