- iF-i disainiauhinna võitsid uus kompaktne linnamaastur ja parajalt ruumikas sedaan
- Kia mudeleid on maineka disainiauhinnaga tunnustatud juba seitse aastat järjest

Kia Motors võib oma uute sõidukite silmapaistva disaini eest oma aina kasvavasse kollektsiooni lisada veel kaks auhinda. Mõlemad Korea kaubamärgi uusimad mudelid – kompaktne crossover Kia Sportage ja sedaan Kia Optima – võtsid maineka iF-i disainiauhinna, tuues Kiale 2016. aastal selle ihaldatud auhinna juba seitsmendat aastat järjest.

Optima ja Sportage'i uue põlvkonna sõidukid saabuvad kogu maailmas müügile 2016. aasta esimeses kvartalis, kuid on juba iF Designi toodete kategoorias auhindu saanud. Peale disaini üldise kvaliteedi hindas sõltumatu žürii sõidukite viimistlust, uuenduslikkust, keskkonnamõju ja turvalisust.

Kommenteerib Steffen Cost, Kia Motors Deutchlandi tegevdirektor (COO): „Võtame suurima rõõmuga vastu need auhinnad Kia Sportage'i ja Optima uute mudelite eest, mis on meie disainimeeskonna auhinnaväärilise disaini poole püüdleva pideva töö tulemus. Uuel Sportage'il on selgelt eristuv eestvaade ja elegantne Optima sedaan demonstreerib Kia disaini teisi tähelepanuväärseid elemente. Need on meie jaoks väga olulised mudelid, mis näitavad selgelt Kia viimaste aastate disainikeskset arengut.”

Kia on Sportage'i uue põlvkonnaga loonud uuendusliku ja tipptasemel kompaktse linnamaasturi, mida ilmestab uus ja jõuline välisdisain. Uue disaini saanud kvaliteetne salong kombineerib modernse elegantsi kvaliteetmaterjalide ja praktiliste lisadega ning annab sõiduki omaniku käsutusse uusimaid mugavus-, ühenduvus- ja ohutustehnoloogiad. Uuendatud ja laiendatud mootorivalik paneb välja veelgi paremad ökonoomsus- ja sooritusnäitajad ning tagatud on sõidumugavus ja hea juhitavus. Nüüd on Kia Sportage esimest korda saadaval ka GT Line varustusastmes, mis on suunatund klientidele, kes ootavad dünaamilisemat sõidukogemust ja sellele vastavat välimust. GT Line'i mudel on sama praktiline kui Sportage'i standardmudel, kuid erineb viimasest oma sportliku välimuse ja veelgi haaravamate sõiduomaduste poolest.


Dünaamiline välimus ja efektne disain saadavad ka uut Kia Optima sedaani, mis pani 2010. aastal müügile tulles alguse Kia disainirevolutsioonile. Uuel mudelil on juba tuttav dünaamiline ilme, mis on Kia Optimast teinud ühe kogu maailmas enimmüüdud Kia sõiduki. Lisatud on modernseid välisdetaile ja rõhutatud kontuure. Uus on ka pikk sale siluett, mis annab sõidukile teel veelgi enesekindlama välimuse kui selle eelkäijatel. Optima avaldab muljet oma avara ja kvaliteetse salongiga, uusimate ühenduvustehnoloogiate ja juhiabisüsteemidega ning meeldiva sõidukogemusega, mille tagavad mugavusfunktsioonid ja valik ökonoomseid mootoreid.

iF-i disainiauhind
1953. aastal loodud iF-i disainiauhind on algusest peale olnud üks maailma olulisimaid tippdisaini eest antavaid auhindu. Auhind pärineb Saksamaa Hannoveri messil alustatud (hea tööstusdisaini) tootenäitustest „Formgerechte Industrieerzeugnisse” ja sellest on nüüdseks saanud üks maailma suurimaid ja mainekaid disainikonkursse.

iF-i disainiauhinda antakse välja seitsmes kategoorias. Aastal 2016 osales iF-i disainiauhinna konkursil 53 riiki 5295 tootega. Kia uued mudelid said auhinna autode, sõidukite ja jalgrataste kategoorias.

iF-i 2016. aasta disainiauhindade jagamise ametlik tseremoonia toimub 2016. aasta 26. veebruaril Müncheni loomemajandusnädala raames. Valik võidutoodetest on välja pandud ka Hamburgis HafenCity iF-i disainiauhinna erinäitusel. Kõikide võitjatega saab tutvuda ka iF-i disainiauhinna veebilehel www.ifdesign.de ja nutitelefonirakenduses IF Design.