Kia Carens on üks kahest Euroopa turul müüdavast MPVst mis on saavutanud maksimaalse 5-tärni tulemuse antud testis. Viie- ja seitsmekohaline MPV sai väga kõrgeid hindeid täiskasvanud kaasreisijate turvalisuse kategoorias (94%), laste turvalisuse kategoorias (76%), turvavarustuse kategoorias (81%) ja jalakäijate turvalisuse kategoorias (64%).

“Viimase viie aastaga on Euro NCAP testikriteeriumid karmistunud ja aina raskem on saada kõrgeimaid tulemusi. Saadud tulemus näitab Kia pühendumist autode turvalisuse tõstmisel, mida eelkõige pereautoks mõeldud Kia Carens ka tõestas,” ütles Benny Oeyen, Kia Motors Europe turundus ja tooteplaneerimise osakonna asepresident.

Euro NCAP testijad andsid Kia Carensile maksimum turvalisuse hinded külgkokkupõrkel takistusega, väikelaste turvalisuse kategoorias, esiistmete lülisamba vigastuse ja jalakäiate jalavigastuse kaitse kategoorias. Testijad märkisid lisaks ära et Carens on varustatud turvavöö meeldetuletuse signaaliga kõikidel istmetel ja kiirusepiirajaga ning kõiki laste turvasüsteeme (nt turvatoole ja -hälle) saab autosse korrektselt paigaldada ja kasutada.

Carensi standardvarustuses olev turvalisusvarustus sisaldab: kuute turvapatja (esimesed- ja külgmised turvapadjad ja turvakardin), turvavöö kinnitamise meeldetuletust (esimesed istmed, teise rea istmed ja kolmanda rea istmed), elektroonilist stabiilsuskontrolli, nõlvastardi kontrolli, mis takistab tagasiveeremist ja avariipidurdamise hoiatussüsteemi, mis annab ohutuledega teistele liiklejatele märku äkilisest pidurdamisest.

Uus Kia Carens täiendab MPVde turusegmenti Euroopa turul ning on toodetud ja disainitud arvestades moodsa perekonna soove ja vajadusi. 7-kohalisel Carensil on voolujooneline ettepoole suunatud sportlik kere, mis muudab salongi ruumikaks ja sisaldab ka rohkelt mugavusvarustust.

Uus Carens on Kia cee’di, Rio, Venga, Souli, Sportage ja Sorento kõrval seitsmes Kia mudel mis on saanud Euro NCAP turvalisustestis maksimaalsed 5 tärni.