• Zilina tehas tootis I-poolaastal 158,900 sõidukit.
• Tulemus tähendab 6% tõusu võrreldes eelmise aastaga.
• Kia tehas töötab praegusel hetkel esimest korda ajaloos täisjõudlusega.

Kia Motors Slovakia teatas 6 % tootluse tõusust võrreldes eelmise aastaga tootes Zilina tehases I-poolaastal kokku 158 900 sõidukit . Ettevõte alustas uue kolmeukselise Kia pro_cee’di tootmist veebruaris, millele järgnes mai lõpus võimsama mootoriga Kia pro_cee’d GT ja viieukseline Kia cee’d GT. Tehas töötab nüüd esmakordselt ajaloos täisvõimsusel.

Lisaks sõidukite tootlikkuse kasvule toodeti Kia Motors Slovakkia tehases I-poolaastal ka enam kui 253 200 bensiini- ja diiselmootorit, mis on 6,7% enam kui eelmisel aastal samal ajal.

“Me oleme oleme selle tulemusega väga rahul kuna arvestades mitte eriti soodsat turuolukorda Euroopas peavad meie kliendid siiski lugu Kia heast kvaliteedi, disaini ja raha suhtest,” ütles Eek-Hee Lee, Kia Motors Slovakkia president ja tegevjuht.

“Ainult tänu klientide usaldusele oleme suutnud saavutada 6% tootmise kasvu selle aasta esimeses pooles. Me usume, et uute toodete lanseerimine aitab meil ka sellist tootlikkust hoida.”

Kia Zilina tehas toodab teise põlvkonna cee’di, linnamaasturit Kia Sportaget ja praktilist MPV-segmenti kuuluvat Kia Vengat. Kia Sportage moodustas 2013 aasta esimeses pooles pea 48% kogu tehase toodangust, 42% moodustas Kia cee’d ja Kia Venga 10% kogu toodangust. Enamus nendest autodest eksporditi Venemaale (24%), Suurbritanniasse (14%), Saksamaale (9%), Prantsusmaale (5%) ja Itaaliasse (5%).

2013 aasta esimeses pooles toodeti Zilina tehases 133 100 bensiinimootorit (53% kogu mootorite toodangust), millest kõige populaarsem oli 1,6-liitrine GDi bensiinimootor ja 120 100 diiselmootorit. 47% mootorite toodangust toodeti sõsarettevõttele Hyndai Motor Tšehhosklovakkia.

Kia Motors Corporation lühitutvustus
Kia Motors Corporation (www.kia.com) – on kvaliteetautode tootja mis tegutseb aastast 1944 ja on üksiti vanim Korea autotootja. Aastas toodetakse viies erinevas riigis ja üheksas erinevas tootmisettevõttes üle 2,7 miljoni Kia sõiduki. Kia sõidukeid müüakse kokku umbes 150 erinevas riigis.

Kias töötab üle maailma hetkel üle 47 000 töötaja ja aastane tulu on umbes 42 miljardit USA dollarit. Kia on Australian Open tenniseturniiri suurtoetaja ja FIFA ametlik partner . Kia Motors Corporation’si slogan on “The Power to Surprise” mis tähendab ettevõtte lubadust üllatada kliente tooteelamusega mis on põnev ja inspireeriv ning ületab klientide ootuseid.