Sõiduautode ja varuosade Eestisse toomise ning hulgimüügiga tegelev KIA Auto aktsiaselts ja Viljandi kutseõppekeskus sõlmivad kolmapäeval koostööleppe, et toetada õpilaste praktiliste oskuste arendamist ning tutvustada uusi tehnoloogiaid nii õppijatele kui kutseõpetajatele.

KIA Auto esindajad on tutvunud põhjalikult kooli õppekavade, tehnilise baasi ning autovaldkonna kutseõppe tasemega. Et ettevõttel on 11 edasimüüjat Eestis, kuus Lätis ning kuus Leedus, peab ta ülimalt oluliseks kvalifitseeritud tööjõu olemasolu teeninduskeskustes. Nagu andis pressiteate vahendusel selgitust kutseõppekeskuse arendusjuht Karmen Selter, on üks sobiva tööjõu leidmise viise koostöö kutseõppeasutusega.

Viljandi kutseõppekuses on tänapäevased õppetingimused ja töökojad. KIA otsustas toetada kooli nelja sõiduautoga värskeimate Kia mudelite seast. Samuti antakse koolile tehnilised stendid, mootorid ja käigukastid sõlmede ja komponentide õpetamiseks ning toorikkered keretööde õppeks. Kogu kooli kasutusse antav tehnika on tänapäevane ning toetab uute tehnoloogiate õpetamist.

Samuti pakutakse kooli tublidele õpilastele võimalust sooritada välispraktikat KIA Euroopa partnerite juures ning õpetajatele võimalust sealsamas stažeerida ning osaleda tehase koolitustel väljaspool Eestit.

LOE EDASI>>>>>